(pseudo) Clătita americană ( sau "pancakes româneşti")
Ce-ţi trebe:
-1 cub drojdie proaspătă
-1 pahar apă călduţă
-1 linguriţă sare
-2 linguriţe zahăr
-1 jumătate kilogram făină
-1 ou
-1 cană lapte (250 ml)
Cum prepari:
Cubul de drojdie îl sfarmi într-un bol adânc, pui zahărul şi sarea şi mesteci până se topeşte drojdia.Laşi 5 minute, timp în care încălzeşti apa. Din apa caldă torni peste maiauă cam două degete din pahar, punând şi din făină 4 linguri. Compoziţia rezultată se lasă 10 minute la cald (preferabil lângă aragaz). Apoi pui restul de făină, apa rămasă şi omogenizezi.Spargi oul peste amestec şi-l încorporezi amestecând bine-bine. Apoi pui laptele puţin câte puţin. La final trebuie să obţii un amestec de consistenţa unei paste, piure sau altfel spus ca mierea.
Preferabil într-o tigaie de teflon ca să nu foloseşti ulei, torni câte puţin, formând cercuri(cât de cât, nu perfecte) de minim 5-7cm diametru. În reste procedezi ca şi la clătitele normale, adică le întorci pe cealaltă parte când aluatul şi-a schimbat nuanţa, arătând că s-a întărit placinta.
Se servesc calde, cu dulceaţă de: măceşe, fructe de pădure, afine, merişor, cum pofteşti. Foarte gustoase sunt cu miere, care se topeşte peste plăcinta caldă!!
Să aveţi poftă buuunăă!! Serus!
Un comentariu:
Arata foarte bine!
Trimiteți un comentariu