vineri, 17 decembrie 2010

Spaghetti di cielle

Saluty! După cum să pare, nu prea pot să stau departe de bucătărie prea mult... acuma ceva mai târziu încă ceva... şi mă întreb di ce nu-mi ajunge timpu. De ce? Pentru că am mai făcut un experiment. Nu că nu aş mai fi făcut înainte... dar mereu caut să prepar într-un alt mod, să fie mereu original... Iată reţeta:

Vegan Spaghetti 
De ce ai nevoie:

-1 pungă spaghete
-150 grame ciuperci sau altfel spus vreo 15 ciuperci medii (champignon)
-1 ardei verde
-1 ceapă verde
-amestec de legume congelate- 1 cană dintr-o pungă 
-pastă de tomate (cât să acopere legumele sau 200 ml)
-sare
-3 linguri ulei 

Cum să prepară:

Se pune apă cu sare la fiert şi când fierbe să pune 1 strop de ulei ca să nu să lege spaghetele şi să adaugă pastele. Când sunt fierte să strecoară. Facultativ se pot trece sub jet de apă rece.

Sosul: Se taie ceapa verde rondele inclusiv capetele verzi. Se pune în cratiţă uleiul să să încingă, iar când  îi fierbinte să pune ceapa feliată. Între timp să taie ciupercile după preferinţă -io am ales să le tai în sferturi pentru că prefer bucăţîle mari, să să  simtă gustul ( io ador ciupercile, de-aia!). Sa pun şi ciupercile în cratiţă, să acoperă cu capacul şi să lasă la foc mic ca să iasă zama din ciuperci. Să taie cubuleţe şi ardeiul şi să pune peste ciuperci. Când au eliberat destulă zamă pui 2 degete de sare- se observă că ciupercile şi-au schimbat culorea, devenind închise aşa spre maro-gri , aşadar aproximativ după 10 minute de când ai pus ciupercile, se pune şi amestecul de legume. 
OBServaţie: amestecul poate conţine mazăre, porumb, morcovi, broccoli. Dacă nu ai aşa ceva, poţi folosi şi porumb sau mazăre de la conservă. Ori, pur şi simplu poţi renunţa la aceste legume rămânând doar sosul de ciuperci. Încearca, combină, reţeta e flexibilă! Crează.

Buuun... După ce ai adăugat legumele pui şi pasta de tomate şi laşi încă 10 minute. Să amestecă din când în când, în rest punând capacul ca să să pătrundă. Gata!

Idee de servire: într-un bol sau farfurie, pui aşa cât o mână de spaghete păstă care pui cât de mult sos pofteşti. Poţi adăuga şi caşcaval ras!


p.s.  este la kaufland pastă de toamate forte bună şi în plus ieftină, la cutie de 500 ml. E verde şi paralelipipedică şi e marca K-clasic parcă.... în orice caz, io asta folosesc de obicei la toate mâncărurile, inclusiv în loc de ketchup!- e mai sănătos, nu?


Acestea fiind spuse, sper că v-am trezit apetitul pentru nişte spaghete originale....

Până data viitore, Serus!

Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...