miercuri, 19 ianuarie 2011

Papanaşi la rece

Astăzi chiar că m-am distrat puţin. Deşi sunt dezamăgită de mine, pentru că în sesiune eu stau pe net şi stau prin bucătărie... dar ce să-i faci... când tot ce îţi place se află doar acolo..:))
Am eu aşa o stare uneori, de nerăbdare. Şi trebuie ca s-o opresc, dar cum? În lipsa altor idei mai bune, încep să fabulez... să imaginez...să inventez... astăzi am inventat papanaşi nefierţi şi neprăjiţi. Pur şi simplu fără stare:))

Papanaşi la rece

Ce îţi trebuie?

-300 ml lapte
-o ceaşcă ceai de griş
-sare
-o foaie de napolitană
-1 lingură unt moale
-1 cană 250 ml de lapte praf
-50 grame nucă de cocos
-1 mână de nuci
-3 plicuri zahăr vanilinat
-1 ceşcuţă mac măcinat
-4-5 biscuiţi mărunţiţi cu mâna

Cum prepari:

Faci un griz cu lapte din primele trei ingrediente. Trebuie să îţi iasă destul de moale, să curgă. Laşi să se răcească cam o oră. Amesteci apoi cu o furculiţă grizul ca să se omogenizeze şi pojghiţa care s-a format deasupra. Pui untul, laptele praf, nuca de cocos şi amesteci bine-bine. Adaugi foaia de napolitană zdrobită. Dai la frigider pentru o oră. În acest timp, poţi zdrobi biscuiţii, măcina nucile şi macul dacă nu le ai deja măcinate.  Peste nuci pui un plic de zahăr vanilinat, iar peste mac pui 2 plicuri. Restul timpului e al tău...
După ce a trceut ora, scoţi de la frigider. Îţi umezeşti mâinile sub un jet de apă rece şi începi să formezi mingiuţe din compoziţie. Atenţie că nu este dulce compoziţia. Nici nu trebuie pentru că: urmează să treci papanaşii prin amestecurile create.  Prin biscuiţi, mac sau nucă. Ce şi cum preferi. Poţi folosi care îţi place mai mult la gust.
Gata!
E numai bun de degustat, ce zici? Mmmm, sunt buuuni...


sfat: e bine să ai în casă elemente precum nuca de cocos, mac, biscuiti la pachet, foi de napolitane, stafide, nuci, migdale, esenţe diverse şi praf de copt, zahăr vanilinat şi alte asemena. Din astea poţi pregăti sau te pot ajuta sa pregăteşti  foarte rapid multe bunătăţi!


Şi pentru că m-am distrat după cum spuneam, va prezint un filmuleţ cu reţeta. pasiune pentru poze... hahaha:))

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asteptam sa mai publicati retete ,sunt fff bune si gustoase. Te iubim iubita noastra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...