sâmbătă, 14 aprilie 2012

Fresh de urzici si papadie

Simtiti mirosul primaverii? Ah, anul acesta, mai mult ca niciodata imi umplu plamanii cu mireasma unica a primaverii. Si sentimentul este de nedescris. Trec pe sub crengile inflorite ale corcodusilor si pe langa gardurile inverzite in zeci de nuante de verde... ce parfum!... ce simfonie!... iar tufele acelea cu flori de culoarea soarelui parca imi transmit racoarea zilelor de primavara... le simt usoare si proaspete, inacarcate de energie...
Si in acest linistitor decor ma trezesc diminetile, cu miros de ploaie de noapte.. Si nu mai vreau nimic, decat soarele sa-mi mangaie chipul iar si iar..
De aceea, m-am gandit la ceva racoritor... Un fresh in nuante de verde...






Fresh de urzici si papadie



Ce-ti trebuie:

- 2 manunchi frunze de papadie
- 5-6 fire de urzici proaspete
- 400 ml apă de izvor (preferabil)
- 1 blender

Cum prepari:

Speli bine frunzele de papadie si urzicile. Le tai marunt si le adaugi în blender. Torni apa, dupa care mixezi 2-3 minute pana frunzele verzi sunt maruntite fin. Torni cu ajutorul unui tifon (preferabil pus in doua) intr-un pahar si bei 200 ml pe stomacul gol, dimineata si restul il tii la macerat si il bei inainte de pranz. Preferabil cu o jumatate de ora de mancare.

Este un tonic si detoxifiant excelent pentru organism, fiind o bautura cu continut ridicat de clorofila. Ajuta si la curatirea sangelui si a aparatului digestiv, asadar e o sursa aparte de elemente nutritive necesare energizarii si reimprospatarii noastre.

Savurati gandidu-va la sanatatea voastra!










Un comentariu:

anca spunea...

Ce frumoasa primavara ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...