duminică, 25 martie 2012

Salată de spanac

Este sezonul clorofilei. Dacă nu acum, când vei mai găsi atâtea plante verzi, proaspete, și pline de vitamine? Încă nu a apărut urzica, dar crește încet, iar păpădia acum înverzește. De abia aștept să gătesc ceva bun din acestea... dar până atunci.. Avem salata verde din aprozare și spanacul! Iar azi a luat cuvântul spanacul!
Și o să vă âncânt ochii cu verde, culoarea prospețimii și vigorii!






Salată de spanac

Ce-ți trebuie pentru 2 porții:

- 2 mâini bune de spanac
- 1 dovlecel verde micuț
- 1 morcov mediu
- 4 fire de pătrunjel (chiar o legătură dacă îți place)
- 3 lingurițe ulei de măsline
- 3 linguri semințe de in
- sare după gust
- 1 linguriță miere

Cum pregătești:

Spanacul trebuie spălat frunză cu frunză sub jet de apă rece și apoi scurs. 

Se spală dovlecelul și se taie rondele subțiri pe care apoi le tai fâșii. Morcovul curățat se taie și acesta fâșii foarte fine. Se pun într-un bol înalt.

Pătrunjelul se dă sub jet de apă rece, iar apoi se taie mărunt.


Se pregătește un sos din ulei de măsline, miere, sare și semințele de in. În bol se adaugă și spancul apoi se încorporează sosul.
Se servește cu pâine integrală și fresh de fructe, la micul dejun, sau seara, simplu, doar salata.


Poftă bună!

3 comentarii:

anca spunea...

Mamaaaaa, 2 retete. Multam! Multam! Cum mananci salata, asa pur si simplu, fara paine? "Napolitanele" alea cu cat le cumperi si de unde?

anca spunea...

Stai asa, lamaie nu ai pus? Cum e cu miere?

cielle spunea...

3.29 lei de la kaufland. Sunt gustoase si satioase! 1+2 felii dimineata te intretine!

Nu se simte mierea foarte tare, adica mai deloc daca sarezi dupa gust.
Depinde de papilele gustative ale fiecaruia.

Poti pune lamaie, daca iti place mai aromaat..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...