miercuri, 2 februarie 2011

Budinca, biscuiti...

E atât de frig afară... după cum spuneau nişte specialişti cândva, că vara 2010 va fi cea mai caldă şi iarna cea mai geroasă. Uite că vara a trecut, a fost cald întradevăr, dar nu "cea mai". A venit iarna şi e foarte frig... nu ştiu dacă "cea mai" din ultimii 100 de ani, dar de când sunt eu pe pământ e una dintre cele mai reci... adică de când ştiu de lucrurile din jurul meu:) Păi să-mi îngheţe degetele şi prin mănuşi asta chiar că nu mai ţin minte să fi păţit vreodată. Şi ca zăpada să nu se topească într-o săptămână două, asta chiar că nu s-a mai întâmplat de când eram de 6-7 ani. Verdictul meu: Simţim iarna din plin!
Şi dacă tot e aşa de frig, nici afară nu-ţi vine să mergi. Prin urmare, deschid geamul şi las aerul rece ce devine ceaţă în contact cu căldura  din cameră, îl las să-mi gâdile urechile şi nasul şi privesc albul zăpezii de pe dealuri amestecat cu zăpada murdară de pe marginea drumului şi cu albul-gri al blocurilor epocii Ceau-ceau, toate prin ceaţa fumului format de hornurile secolului 21 adică centralele termice ale oamenilor ce hibernează, timp în care mai coc câte o idee "ceva buun". Şi cum nu iese fum fără foc, tot aşa nu iese ceva bun fără creativitate... 
..uite ce am mai făcut..

Prăjitura Dublu B

Ce-ţi trebuie:

-2 pachete biscuiţi PetitBeurre de 140 grame fiecare
-2 prafuri de budincă vanilie sau frişcă
-1 litru lapte
-4 linguri de zahăr
-1 praf sare
-1 compot de ananas
-100 grame nucă de cocos
-100 grame sau 8 linguri dulceaţă de mure
-200 grame sau 15 linguri dulceaţă de coarne

Cum prepari:

Întâi prepari budinca astfel: 250 ml lapte rece reţii într-o cană. Pui praful de budincă într-un bol cu margini înalte, adaugi zahărul (e mai bine să pui mai puţin decât scrie pe plic, prea dulce ţi se face rău) şi apoi torni la început vreo 6 linguri de lapte amestecând din mijloc spre margine. Apoi torni treptat şi restul. Când ai încorporat tot laptele, pui şi restul de lapte într-o cratiţă cu sarea şi torni compoziţia de praf de budincă amestecând până fierbe şi se îngroaşă ( acest fel de a prepara e puţin mai anevoios, dar nu se vor face cocoloaşe şi budinca nu se va prinde de fundul vasului). Când budinca e gata, pui nuca de cocos peste. Dintr-un pachet de biscuiţi aranjezi pe o tavă dreptunghiulară biscuiţii şi torni budinca cu grijă să nu alunece biscuiţii sub greutatea compoziţiei (ţnei cu mâna biscuiţii dacă e necesar). Peste budinca întinsă adaugi ananasul din compot- bucăţele. Apoi pui şi cele doua tipuri de dulceaţă. (Am ales aceste dulceţuri pentru că au un gust deosebit împreună cu budinca de vanilie, însă poţi opta pentru orice fel de dulceaţă de care ai în casă din familia celor cu sâmburi mărunţi şi gemuri sau dulceaţă mai legată ce este acrişoară-în locul celei de coarne). Întinzi dulceaţa cu o lingură umezită iar la final pui al doilea pachet de biscuiti, rânduri. Împachetezi tava cu folie de palstic şi dai la rece pentru 2 ore. E gata un desert delicios!

Pont! Când e foarte frig afară, poţi să pui în geam prăjitura. Chiar poţi să faci îngheţată, lăsând cam 5-6 ore în geam. Eu am încercat şi e foarte gustoasa, seamănă cu îngheţata de biscuiţi din magazine.;)

Servus!


Sugestie de prezentare









Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...