vineri, 17 decembrie 2010

Salată cu fructe de iarnă

S-o întâmplat ieri. Salata de fructe. Pe la amiaz am plecat la şcolă. Şi pentru că nu am mâncat acasă mi-am pus în geantă tot ce am găsit fruct în casă. Din păcate n-am apucat să mănânc nimic nici la şcolă aşa că ajungâmd la Luki acas ca să iau un pachet, m-am gândit hai să mânc ceva. Ce? Păi am fructe la mine. Şi mai sânt nişte fructe şi aci la Luki. Prin urmare, plină de entuziasm m-am pus pe curăţat şi tăiat fructele. Mai jos reţeta mea.

Salată cu fructe de iarnă 

Ce am avut eu  în geantă:
-5 clementine
-2 mere
-1 pumn de nuci
-1 jumate pumn stafide

Ce am mai  găsit:
-1 banană ( 2 ar fi perfect să fie)
-1 portocală mare
-dulceaţă cu frcute întregi şi siropoasă

Am curăţat de coajă clementinele,portocala, banana. Clementinele fiind mici se pot desface bucată cu bucată. Portocala se taie după preferinţe (eu am desfacut-o în două  şi apoi am tăiat cubuleţe). Banana se taie rondele. Merele e de ajuns să fie spălate, dar dacă nu vă place coaja sau e prea tare puteti să curăţaţi de coajă. Io am lăsat cu coajă, că-i sănătosă şi-am tăiat merele în jumătăţi apoi în cubuleţe mici. Să pun tote într-un bol, să adaugă stafidele, nucile (puteţi să le mărunţiti sau să le lăsaţi jumătăţi) şi să amestecă totul. Pe urmă adaugi dulceaţa ta preferată cu fructe întregi, sau de care ai dacă nu. Să pun cam 3 linguri normale de dulceaţă. Să amestecă bine să să pătrundă tote. Io am ales să pui dulceaţă de struguri negri-foooarte gustoasă- 2 linguri şi putină dulceaţă de fructe de pădure- 1 lingură.

Tip: dulceţuri potrivite cu aceste fructe din salată: de struguri, vişine, fructe de pădure, afine, merişor, mure, zmeură.

Poftă bună şi seruus!








6 comentarii:

cielle spunea...

Cel mai bun a se consuma seara, în loc de cina! E sanatos, nu ingrasa asa ca pueti manca cat de mult! Si e foarte satios!!
va pup, serus!

Goda spunea...

Interesant blogul!

cielle spunea...

multumesc! o sa-ti iau comentul drept un compliment:)

Anonim spunea...

elenaaa????:O:O:O:O de cand aqi tu blog-ul asta si mie nu mi-ai zis...mno interesant tre sa ma apuc sa imi gatesc din retete...te pup:*

Anonim spunea...

apropo...sunt daniela ar m-am pus cu anonim:*:*:*:)))

cielle spunea...

ei draga mea, sa ma anunti daca incerci;) apropo cand ne mai intalnim si noi:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...