luni, 20 decembrie 2010

Supă de cartofi

Mai cu chef, mai fără chef, az aşa s-a întâmplat că trebuia să fac supă de cartofi. M-am pornit "la drum" ştiind că trebuie să arunc cartofii în oală atunci când apa fierbe, dar se pare că odată ce pui mâna pe lucrurile din bucătărie vine şi inspiraţia....

Supă de cartofi

Ingrediente:

- jumătate kg cartofi( 7-8 cartofi medii, dar pot fi şi mai multi, depinde cât vrei să ai în supă)
-2 cepe mari
-1 ardei
-1 ţelină
-3 linguri ulei
-1 pungă legume congelate pentru supă(cu morcovi, fasole, mazăre, conopidă, etc)
- 4 linguri de bulion de ardei (acea pastă de ardei preparată ca pentru zacuscă)
-200-250 ml pastă de tomate/suc de roşii
-pătrunjel ( 1 legătură sau mai puţin, după preferinţe)
-vegeta(după gust, se adaugă la final)
-3 linguri sos de soia( se găseşte la kaufland)
-1 lingură oţet din vin roşu
- cratiţă cu 3-3,5 litri apă

Preparare:

Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai cuburi. Cureţi ceapa: una o tai mărunt-mărunt, cealaltă o secţionezi în sferturi şi înfigi 2 scobitori ca să nu se desfacă când o vei pune în apă. Tai ardeiul felii şi ţelina cuburi- ca şi cartofii.
Pui apă să fiarbă în oala de supă. Când fierbe, pui ceapa cu scobitorile, cartofii, ardeiul, ţelina şi uleiul. Focul sub oală să fie foarte mic, minim. Pui capacul (laşi puţin spaţiu să iasă aburii) şi laşi să se fiarbă cartofii. Verifici când cartofii sunt pe jumătate fierţi (intră furculiţa în ei destul de uşor) şi arunci şi ceapa mărunţită şi legumele congelate. Mai laşi la fiert, cu capacul acoperind, dar nu etanş ca să nu dea pe dinafară. Când şi morcovii dintre legumele congelate sunt fierţi, treci la etapa finală.
Pui bulionul de ardei, pasta sau sucul de roşii, pătrunjelul tocat mărunt, sosul de soia, oţetul de vin şi vegeta- aceasta din urmă o adaugi după gust, io am pus vreo 4 sau 5 linguriţe de vegeta.
Mai laşi 5 minuţele după care stingi focul. Supa este numa bună de servit!!

Să aveţi poftă buna!!

Serus!


Un comentariu:

cielle spunea...

Supa mea de cartofi s-a terminat chiar în ziua în care am preparat-o!! Frăţiorul meu mai mic, Stefi a mâncat încontinuu vreo 4 porţii.... concluzia? "Îţi place, Stefi? E bună?" " Daa, mai vreau. Încă un pic."
Ce poate fi mai frumos şi mai motivant decât să vezi că ceea ce prepari place celorlalţi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...