duminică, 16 ianuarie 2011

Rafaelooo...

Ştiţi care e cel mai bun mod de destresare?
Păi, da, bucătăria! Gătitul şi iar gătitul!
Uite, că în plină sesiune de examene, mi-am zis "Dă încolo atâta învăţat! Că mai bine faci ce-ţi place şi atunci mai cu spor o să revii la cărţi!" Bineînţeles că partea cu revenitul la cărţi nu e chiar adevărată, dar poate să lucreze puţin dacă îţi dai silinţa tot puţin. Şi ca să spun totul, adică după ce eu duminica de azi am cheltuit-o de la ora 10 până pe la 16 jumate cu "studii superioare, 'de facultate' ", am fugit în lumea mea... şi demult vroiam să vă prezint noua mea invenţie, pe care azi am re-inventat-o! dar o să las acum doar re-invenţia.
P.S. Dacă te întrebi care e invenţia dinaintea re-invenţiei, să şti că nu e mare diferenţa. Doar că am adăugat unele chestii şi altele nu le-am mai pus ca prima dată.
Dar mai bine savuraţi şi fugiţi să faceţi şi voi, ceva mai simplu nici că se putea!

Atenţie! Reţeta e prea simplă şi rapidă ca să nu o încerci! Şi prea gustos rezultatul!

Napolitane Rafaelo False

De ce să faci rost foarte rapid!:

-1 unt normal la temperatura camerei (moale)-200grame
-1/2 ceaşcă lapte rece-cam 50 ml până la 75 ml
-1/2 ceaşcă zahăr pudră
-100 grame nucă de cocos
-1 pumn nuci mărunţite cu mâna
- o jumătate pumn stafide spălate
-1 ceaşcă lapte praf
-3 pişcoturi (sau biscuiţi de oricare)
-2 foi napolitane

Cum faci repede-repede:

Untul îl pui într-un bol şi îl amesteci cu zahărul. Adaugi laptele, amesteci încet, pui şi nucile şi stafidele, amesteci. Adaugi laptele praf, zdorbeşti pişcoturile cu mâna astfel încât să rămînă bucăţi (nu praf!). La final pui şi nuca de cocs, atît cît să îţi iasă o compoziţie pe care dacă o iei în mână şi faci o biluţă nu se lipeşte de palmă.
Această cremă o iei cu mâna şi o întinzi pe o foaie de napolitană. Ca să lucrezi mai uşor, taie napolitana în jumătate şi ţine în mână jumătatea de foaie când întinzi crema. Apoi, pui peste ea cealaltă jumătate şi apeşi cu grijă să nu se rupă. Procedezi la fel cu a doua foiae şi restul din cremă (jumate-jumate). Îţi ies 2 napolitane pe care le ţi la frigider minim 2-3 ore. E bine să le înveleşti în staniol dacă ai, ca să nu se înmoaie. Poţi să faci seara şi să o începi a doua zi. Sau dacă ai musafiri, poţi să prepari aceasta rapid şi să o laşi o jumătate de oră ca să se întărească crema.

Reţeta e gata în 10 minute! Surprinde-te pe tine sau pe cei de lângă tine! E o nebunie, yummy!


Până să guşti napolitana nu te sfii de la o portocală zemoasă!

P.S. poză cu, după ce a stat la frigider, în curând!

Un comentariu:

cielle spunea...

dacă vrei şi te plictiseşti poţi să formezi biluţe, să faci si rafaelo false;) pofta buna!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...