miercuri, 9 februarie 2011

Salată cu castravete murat

Din când în când parcă mi se face dor de castraveciorii muraţi... nu ştiu de ce, dar imi aduc aminte de copilărie. Mai exact de iernile copilăriei mele, când în micuţa bucătărie, mama desfăcea un borcan aşa de mare de castraveţi muraţi şi aşteptam cu nerăbdare să primim câte o bucată "de deasupra" căci avea un gust parcă mai special... şi era noapte afară, datorită zilei prea scurte de iarnă... şi pândeam mai pe urmă să rămân singură ca să mai iau un castravecior aşa acrişor cum imi place mie. Tot timpul eu vroiam in plus...
Dar acum am crescut şi azi m-am gandit la ceva. Ceva bun prezentat mai jos. Imi place să mă joc cu gusturile legumelor şi să combin ciudăţenii. Plus ca nu sărez niciodată ceea ce obişnuiesc să mănânc.

Salată cu castravete murat

Ce-ţi trebuie:

-2 castraveţi muraţi
-1 roşie
-3 "flori" de broccoli
-3 felii de caş autentic
-2 fire de pătrunjel

Cum faci:

Simplu. Tai după cum doreşti toate ingredientele şi le pui într-un bol. Pătrunjelul îl laşi la urmă ca să decorezi. Gata!

Poftă bună! Servus la toţi!

2 comentarii:

Ganduri Murdare spunea...

Si nu se pune nicii un sos/zeama pe langa ? (tin minte ca mama avea la pizzerie un sos pt salata cu ceva apa, ulei, boabe de mustar/sau mustar, sare,piper si alte cele...)

cielle spunea...

Intradevar, se poate face un dressing simplu din 2-3 linguri iaurt, 1 lingura de smantana, 1 ling ulei de masline, suc de la 1/2 lamaie si putina sare.
(adevarul este ca eu de cele mai multe ori, imi storc putin suc de lamaie si atat, eventual imi pun separat iaurt. astfel ca din reflex, uit ca si astea sunt parte a salatei:P)
Multumesc pentru observatie, e binevenita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...