luni, 27 februarie 2012

Cacao cu lapte

  Citeam acum câteva zile un articol interesant, care zicea că băutura de cacao (din praf de cacao) este cu mult mai sănătoasă decât cafeaua. Și dacă stăm să ne gândim puțin este foarte adevărat. În primul rând boabele de cafea sunt prăjite și de aici primul lucru negativ... Apoi cafeina din cafea interferează cu absorbția calciului în orgaism.. Pe de altă parte băutura de cacao conține micronutrienţi cu efecte antioxidante, antiinflamatorii şi antiaterogene, ale căror beneficii au fost verificate în cazul bolilor cardiovasculare... Clar, că ambele au și efecte pozitive... dar în cantități exagerate acestea sunt surclasate de cele negative.
Bine, bine m-am gandit eu apoi, tocmai mi s-a făcut poftă de cacao cu lapte, era băutura copilăriei noastre, nu?
Dar fiindcă am crescut și băutura mea a evoluat... și am pregătit ceva special, cu dragoste!


Ingredientele

- 3 linguri praf de cacao
- 300 ml lapte

Cum pregătești

Într-o cană mai mare pui cacaua și 2 linguri de lapte rece. restul de lapte îl pui să se înfierbântă pe aragaz. Amesteci cacaua cu laptele și mai pui apoi încă vreo 3- 4 linguri din laptele care deja e călduț pe aragaz. foarte important e modul de amestecare. Nu amesteca pur și simplu, ci bate compoziția ca și cum ai bate ouăle pentru omletă timp de aproximativ 2-3 minuțele. Îți va ieși o compoziție spumoasă.
Când laptele e fierbinte (aproape că a fiert) toarnă în cană, dar nu brusc, ci încet- încet, ca și cum ar curge un firicel de apă la izvor. Și toarnă doar de pe marginea cănii din același loc. Nu mai amesteca după acesteu procedeu. La final se formează o spumă în degrade, iar cu un ac sau scobitoare poți desena forme în spumă!

Savurați cu puțină ciocolată sau fursecuri de cafea/ ceai!

Servus!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Si fara zahar? Ce gust are?
Si chiar se face spuma daca torni asa?
La desenat chestii nu m-am gandit ..
Eu mai puneam ceva scortisoara, dar si zahar.
Cum beau eu cacao aici? bu hu hu

Anca

cielle spunea...

Da, fara zahar, care nu este un ingredient tocmai sanatos. Este foarte gustoasa, ca si ciocolata 80% amara.
E o idee super , voi incerca data viitoare cu scortisoara!

A, pai cauta si tu un magazin ca trebuie sa aiba cacao ma gandesc... sau chiar nu exista pe acolo asa ceva?

Anonim spunea...

Păi tre să mă mai uit.Magazinele pe care le-am vizitat până acum sunt toate aşa strâmte că n-ai loc să te mişti. A!Da! Pe măsura lor doar .. Mă mai uit ..

Anonim spunea...

A, si n-am terminat. Pentru ca e spatiul mic, iti iei ce iti trebuie si te duci, nu te tot holbezi, ca dernajenzi pe altii :)))

cielle spunea...

uuu... deci eu ce m-as face acolo, daca sunt obisnuita sa ma uit cate 1 ora intr-un magazin, la tot ce are pe rafturi? :)))
Ma scot afara cu galagie poate:P

E fain sa descoperi chestii de astea marunte legate de modul de viata acolo;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...