miercuri, 7 martie 2012

Orez cu pește

Saluty! Ce frumos este afară, nu-i așa? Ți-ai ales Baba? La ce zile insorite avem parte, ziua de Babă aleasă poate să te facă să simți că anul acesta vei prinde aripi și vei realiza tot ce-ți dorești! Ziua mea de Babă a fost pe 4 martie, o zi superbă, așa că am toate motivele să mă simt plină de forțe tot anul! Și mai am un motiv... am găsit ieri o carte cu mult praf pe ea... (evident din biblioteca mea de antichități)... o mică comoară pot spune. De ce?
Fiindcă mi-a deschis incă o dată ochii că noi oamenii suntem ființe vii și prin urmare trebuie să mâncăm hrană vie. Adică legume și fructe. Și cine nu înțelege de ce, nu înțelege sensul vieții noastre pe acest Pământ! Cine are ochi să citească bine!
Așa că m-am hotărât să țin o cură de detoxifiere, cât mai multe zile pot, constând în a nu mânca nimic, doar a bea ceaiuri cu miere si lămâie. Și deși nu a trecut decât 3 sferturi din prima zi de cură, mă simt atât de bine și de fresh ca niciodată! Cine spune că trebuie să mânci zilnic? Corpul uman se hrănește din rezerve. Și pentru că mă simt atât de flower power, mi-am amintit de rețeta aceasta pe care am pregătit-o acum trei zile și am tot amânat publicarea ei. Dar iata, ca eu mănânc și doar privind pozele și scriind pentru voi...:)

Orez cu pește congelat

Ce-ți trebuie:

- 2 căni orez spălat
- 2 file de pește congelat
- 1 ceașcă de ceai făină de griș
- 1 roșie
- 1 ceapă mijlocie
- 2 linguri ulei și încă 1 ceașcă de cafea de ulei
- 1 sfert de castravete verde lung
- sare, piper, busuioc, oregano, suc de lămâie pentru marinat peștele

Cum pregătești:

În primul rând peștele congelat trebuie decongelat la temperatura camerei. Important să nu lăsați apă pe el ca să se decongele rapid, căci atunci nu mai e bun de nimic. Deci, decongelați la temperatură camerei. Se poate lăsă peste noapte eventual. Se scurge apoi de apă și se pun condimentele în cantitatea dorită (depinde dacă îți place mai sărat, mai aromat) și puțin suc de lămâie, pe ambele părți ale fileului de pește. Se lasă la marinat timp de 2 ore.
Cam cu o jumătate de ora înainte de a te apuca din nou de pește, pune orezul la fiert, în apă care deja a clocotit și în care ai pus puțină sare.
Pregătești și roșiile și ceapa. Tai roșiile și ceapa mărunt și le călești în două linguri de ulei încins timp de 3-4 minute. Le scoți pe o farfurioară și adaugi puțin piper. Lași deoparte și te ocupi de castravete.
Tai castravetele longitudinal în fâșii foarte subțiri.
Într-o tigaie înfierbânți ceașca de ulei. Pestele îl treci prin făină de griș pe amble părți și îl prăjești în ulei pe fiecare parte, până devine crem deschis grișul. Scoți pe o farfurie pe care ai pus o hârtie care să absoară excesul de ulei.
Aranjezi pe o farfurie plată ca în imagine mai jos, sau după creativitatea ta.

Poftă bună!

Servus!








6 comentarii:

anca spunea...

Fata ce-i cu chestia asta , ce pofta-mi faci !Mama, mama ...

anca spunea...

Si totusi, chestia asta cu ceai si miere tre sa o incerc si eu cand vin acasa.Daca ziceti ca e asa de eficient.

cielle spunea...

Stiu e buun! Da chiar mie nu-mi vine sa cred ca nu ma doare capu sau altceva desi am baut doar ceai... Doar ca tentatiile sunt langa mine si asta e vointa de otel..:))

anca spunea...

Vointa, asta da putere, sa rezisti asa ..he he

cielle spunea...

Deci a fost sa fie 2 zile... si a treia pe-nserate da-o tu pe mancate.... am facut si rime:)

Insa mi-a venit o alta idee. in fiecare saptamana fac o zi, urmatoarea sapt, 2 zile, apoi 3, 4 si apoi scad iarasi sau cv de genu...si in restu zilelor mananc lejer, doar fructe, sau suc proaspat din fructe plus o masa mai consistenta... ce zici? si totul natural, nefortat :))

anca spunea...

Asta suna mai bine, treptat , sa nu te fortezi asa brusc totusi. Deci asta era secretul cu decongelatul pestelui, sa nu pui apa. Palarie-ntr-un picior ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...