sâmbătă, 1 februarie 2014

Salată cu morcov crud

Frumusețe prin detoxifiere. Vă spune ceva? Ar trebui, fiindcă e vorba de o carte, un manual de educație non-formală dacă vreți, despre organismul nostru, cum și ce să știm și să facem ca să avem sănătate adevărată. Mi-ar place să promovez conținutul acesteia nu doar între femei, ci și bărbaților. Nu doar noi trebuie să fim sănătoase și frumoase, să ne detoxifiem, ci și bărbații, fiindcă la urma urmei, nu sunt ei cei care ne completează pe noi?
Am primit în dar o carte, o comoară. Nu că nu aș fi știut multe lucruri așternute de Kimberley Snyder, dar când le citești sau ți le spune altcineva, cu o altă nuanță și poate cu aspecte pe care nu le-ai observat neapărat până atunci, vorbim de un alt impact. Impact asupra deciziilor viitoare privind viața ta. De aceea, am revenit. Primiți și voi din bucuria mea și haideți să ne încărcăm de sănătate și energie. Mulțumesc pentru darul neprețuit, prietenei mele dragi Iulia.
Înveseliți-va ziua cu o salată colorată, sațioasă și plină de substanțe energice, gata în mai puțin de 10 minute!

Salată de varză cu morcov

Ingrediente:
- 1/2 varză albă sau proaspătă de mărime mijlocie
- 1 morcov mare, foarte portocaliu, de la aprozar
- 1 roșie dulce, medie
-  2-3 felii grosuțe de caș din lapte de vacă
- 1 portocală, tăiată feliuțe-triunghi
- chimen, oregano, cimbru -preferabil cultivate de tine (sunt mai aromate)
- 1 lingură oțet de mere
- 1-2 liguri ulei de măsline
- semințe de susan prăjite, după gust
- eventual puțiă sare de mare


Speli varza, morcovul, roșia. Dai pe răzătoare primele două. Tai cubulețe roșia și feliile de caș. Pui toate într-un bol și adaugi semințele de susan și chimen. Le frămânți ușor cu mâna pentru a înmuia varza și a-i permite să elimine din apa ce o conține. Aici e momentul să adăugați sarea. Varza va lăsa astfel apa mult mai rapid.  Din oțetul de mere, cimbru, oregano și uleiul de măsline faci un dressing pe care îl torni peste mixul legume.
Așezi salata în mod creativ într-un bol/castronel ca să scoți în evidență creația culinară. Îți va crește pofta de mâncare. Ornezi cu feliile de portocală și dacă vrei câteva frunze de spanac pentru contrast de culoare.
Servești fie cu bruschete, fie adaugi fulgi de ovăz sau hrișcă peste salată.

Vă doresc o zi cu multă voie bună!






Un comentariu:

anca spunea...

Hei, ai revenit pe blog? Cum de n-am stiut?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...