vineri, 7 martie 2014

Salată Romaine cu dressing de morcovi

Îmi place fraza ”Another day in paradise” când mă refer la relaxarea, detoxifierea și re-încărcarea minții și a sufletului în casuța copilăriei mele alături de o cană de apă proaspătă de la izvor. Nimic nu e mai bun la gust decât apa. Cine nu e de acord încă, nu a descoperit savoarea vieții. Încă. Fiindcă niciodată nu e prea târziu; atâta timp cât voința e folosită pentru a trăi în post-modernismul de azi.
Și fiindcă azi nu vreau să filozofez electronic, ci vreau să îmi odihnesc mintea, trupul și sufletul, m-am gândit că o scurtă vizită între rețetele mele (apropo, exprimate doar în poze în camera foto), aduce o briză proaspătă de primăvară pe masa oricui. M-am oprit din răsfoit la culoarea verde intens. Haideți, încercați și voi din sănătate!




Salată Romaine cu dressing de morcovi

De ce?
Salatele în general sunt pline de minerale și vitamine: magneziu, calciu, fier, vitamina A, C, K și nutrienți precum enzime, fibre, care ajută extraordinar la digestie și îți dau multă energie, care se consumă treptat după consum (nu imediat precum multe făinoase, dulciuri). Sunt  o sursă puternică (și ieftină) de detoxifiere lejeră, ușoară a organismului prin faptul că stimulează acțiunea de curățare a ficatului și intestinului (prin eliminarea toxinelor).

Ingrediente

- 1/2  frunze de salată Romaine (frunze lugi, verde închis, crocante)
- 1 morcov mare
- 1-2 lingurițe de pastă de soia nepasteurizată (miso)
- suc de la 1/2 lămâie
- 3 linguri de apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 rădăcină de ghimbir micuță, rasă (cam 2 linguri)
- 2-3 linguri semințe de chia, înmuitate în apă (preferabil de izvor sau cumpărată, ca să rămână nutrienții intacți)
- 1-2 linguri semințe susan
- 1-2 linguri semințe de in (eventual măcinate)

Prepararea

E foarte simplu! Frunzele de salată se spală și se taie fideluță sau mai mare, după preferință. Se pune într-un bol larg de salată.
Morcovul se perie sub jet de apă, se dă pe răzătoarea obișnuită și se pune în vasul de blender. Se adaugă pasta de soia, sucul de lămâie, cele 3 linguri de apă, uleiul de măsline, ghimbirul, semințele de susan și de in.. Se pornește blenderul pentru 1-2 minute.
În bolul cu salata se adaugă dressingul. Se amestecă pentru a încorpora totul, iar la urmă se adaugă și semințele de chia.
Bucurați-vă de această salată, aranjând-o creativ pe farfuria voastră!

*Semințele de chia: Devin gel când se udă (absorb de 10 ori greutatea lor în apă), e bine să se mestece puțin din când în când după ce s-a pus apa peste ele ca să nu se formeze cocoloașe. Sunt pline de antioxidanți, minerale, vitamine, și!, acizi grași esențiali.Uleiul de semințe de chia este 30% omega-3 și 40% omega-6.
Consumul acestor semințe încetinește procesul de transformare a carbohidraților în calorii (astefl, se preîntâmpină oscilațiile nivelului de zahăr din sânge).

Să fiți plini de energie!






Niciun comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...